Elinor

1344; Tanken och synsättet är starkare än vi själv kan ana.
 Rutiner kan vara extremt svårt att komma in i, speciellt när det är tvärtemot vad man är van vid.
Vi är ofta väldigt entusiastiska i början av året, då är det ofta ett "NEW YEAR, NEW ME"- moment. Men let's face it, det håller sällan.
 
Samma sak gäller de som tappert försöker ställa in sig på att man ska bli ett hälsosammare-jag, hur många gånger har vi inte intalat oss själva att "på måndag, så börjar jag med med att starta dagen med en hälsosam frukost och sedan ska jag komma igång med träningen.." För vadå, ingen bra "diet" börjar på en tisdag?
 
Vad man måste ställa in hjärnan på är att det inte är en DIET man ska gå på, utan att man kanske istället ska ställa sig in på att man ska börja med en ny LIVSSTIL, det är ju trots allt något långvarit man vill sätta igång. Har jag fel? 
Samma sak gäller när man äter något utanför den kosten man lagt upp för sig själv. Då väljer man att säga till hjärnan att man "fuskar", det är också fel ( iallafall i min tanke), för just ordet FUSK har en negativ mening och klang. Något som kan framkalla känslan av att man sviker sig själv och att man där med misslyckats.
 
Jag tror iallafall att det blir lättare för en själv om man inte väljer de negativt laddade orden.