Elinor

1344; Tanken och synsättet är starkare än vi själv kan ana.
 Rutiner kan vara extremt svårt att komma in i, speciellt när det är tvärtemot vad man är van vid.
Vi är ofta väldigt entusiastiska i början av året, då är det ofta ett "NEW YEAR, NEW ME"- moment. Men let's face it, det håller sällan.
 
Samma sak gäller de som tappert försöker ställa in sig på att man ska bli ett hälsosammare-jag, hur många gånger har vi inte intalat oss själva att "på måndag, så börjar jag med med att starta dagen med en hälsosam frukost och sedan ska jag komma igång med träningen.." För vadå, ingen bra "diet" börjar på en tisdag?
 
Vad man måste ställa in hjärnan på är att det inte är en DIET man ska gå på, utan att man kanske istället ska ställa sig in på att man ska börja med en ny LIVSSTIL, det är ju trots allt något långvarit man vill sätta igång. Har jag fel? 
Samma sak gäller när man äter något utanför den kosten man lagt upp för sig själv. Då väljer man att säga till hjärnan att man "fuskar", det är också fel ( iallafall i min tanke), för just ordet FUSK har en negativ mening och klang. Något som kan framkalla känslan av att man sviker sig själv och att man där med misslyckats.
 
Jag tror iallafall att det blir lättare för en själv om man inte väljer de negativt laddade orden.
 
 
1343: *There's HELL in hello and there's GOOD in goodbye..."
Semester och sommar, sol, värme och bad. Skratt, sena sommarkvällar med finaste sällskapet i världen. 
Det har varit mycket omkring mig den senaste tiden, jag har kanske tappat mig själv lite när det kommer till vissa områden. Samtidigt har jag nog aldrig mått bättre än jag gör nu. 
Oro och tvivel är som bortblåst, jag kan äntligen andas och jag känner inte den där klumpen i magen som jag gjort tidigare.
 
Jag har valt att inte dras ner av det negativa, jag har valt att välja den positiva vägen och inställningen, där med bara omge mig med det som gör mig glad. Det som får mig att släppa ångest och oro. 
Det har aldrig handlat om psykisk ohälsa för min del, jag har sett det som att jag istället för att sätta mig själv i första fönster och verkligen SE vad som sker omkring mig, så har jag öppnat upp mina armar, öppnat mitt hjärta och gjort mitt yttersta för att se till så att ANDRA mått bra. 
Det sägs att "Everyone you meet is either a blessing or a lesson.." och det har verkligen visat sig med tiden, förr tänkte jag dock aldrig så... Men nu, kunde jag inte må bättre än jag gör just nu.