Elinor

1320: God Jul!
Wow! Vilken jäkla underbar julafton, det har varit full rulle sedan 05:45 imorse!
 
 
Dagen startade med en celcius sen var det bara att hoppa in i bilen och åka raka vägen ner till gymmet för ett indoorwalking pass på 45 minuter. Ja JÄVLAR vad vi svettades allihopa! Men fan vad kul det var, jag gav mig fan inte ens när det var som segast och man var helt ut pumpad. Vilket känns jätte skönt, jag är så jäkla glad över att jag faktiskt för en gångs skull kan vara STOLT över mig själv att jag faktiskt klarar av! 
När passet var klart, så unwinda vi lite i soffan och sen blev det hem och duscha. Morgonen fortsatte med den årliga traditionen i vårat hem, nämligen hummerfrukost med lite bubbel. Jag körde dock vatten istället, hade inte riktigt mage till att dra ett glas efter man kämpat så hårt på passet. Dessutom var jag ju törstig som en greyhound efter en tävling, haha! 
När frukosten vart klar, så rörde vi oss in mot vardagsrummet och jag placerade mig vid granen för att dela klappar och läsa rim. Ja, alltså det var ju sagt att vi INTE skulle dela julklappar alls i år, men vi valde att dela inom familjen så, så fick det bli! Det blev en jäkla massa skratt, underbara ansiktsuttryck och förvirring när rimmen lästes upp. När klapparna sedan öppnades en och en, så blev det en väldig massa " åååh, neej tusen tack, vad fin!" och alla verkade nöjda och glada! 
När klapparna vart utdelade och kaffekannan vart tömd, körde mamma och jag iväg för att handla inför natten. Missade ju helt att jag skulle jobba inatt och imorgon natt, så hade ju ingen celcius hemma att ha under natten, ingenting att äta heller för den delen. Nu när jag väl sitter här och skriver och klockan börjar närma sig småtimmarna, så känner jag ju att julmaten verkligen gjort sitt, ännu är jag inte hungrig! "Peppar peppar..." 
 
Jag gick in och lade mig en kort stund när vi kom tillbaka efter "shopping-turen" och när jag sedan steg upp, så var det bara att göra sig iordning för att sedan välkomna min kära moster hem till oss, för lite julmat och fika. 
Vi hade ju som tidigare skrivit, sagt att vi inte skulle dela julklappar. Så vi delade historier från det gångna året istället. Det var minst lika mysigt det!  Men man saknar lite det här med att faktiskt ta sig tiden till att gå runt i affärerna och leta efter den perfekta julklappen, sen att få se tacksamheten (förhoppningsvis...) i klapp-ägarens ögon när klappen är öppnad.. Att ge julklappar är deffinitivt roligare än att få. Självklart är det jätte roligt att själv få julklappar också! 
 
När Kalle Anka började, så tog vi fram de hemmabakta lusselängderna, mjukpepparkaka och nöttopparna. Mamma hade även gjort mandelmusslor, av någon anledning så brukar de oftast gå sönder när man ska "knacka ur dem" ur sina formar. Man är då överlycklig om man lyckas få EN var som är HEL!
Detta året så vart ALLA hela.. cirka 40-50st!  haha, oväntat och mammas min när hon berättade det... jag såg nog att hon allt var lite stolt över sin prestation! 
 
När klockan var runt halv fyra, då tackade jag för mig och gick in och lade mig. Jag var ju trots allt tvingen att få NÅGRA timmars sömn innan jag skulle åka och jobba. Men jag vaknade igen omkring halv sju och var alldeles för varm hmm.. Vad fan har jag drömt som vart så ansträngande? Eller vart det julmaten som satte sina spår och gjorde mig varm och svettig? Lär jag väl aldrig få veta..
Sen vart det bara att gå upp och göra iordning allt in för natten och sen köra till jobb. Så nu sitter jag här och tar hand om min brukare medans h*n sover! 
 
Så för att summera julen 2014: Jag är MER än nöjd! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress