Elinor

1319; Det är inte som på film.
Okej, vi alla (nästan alla) är förälskade i filmernas värld. Vi vill gärna att filmerna vi ser ska spegla våran verklighet. Att vi alla ska få det är "Happily ever after". Att vi ska få känna hur det är att känna kärleken som Ryan Gosling har till Rachel McAdams i "The Notebook". Men let's face it. Verkligheten är inte som i filmerna en del liknelser som är katastrofal jämförelse egentligen; 
 
I filmen kysser två personer varandra passionerat i regnet, det är sexigt, hett och håret blir på något sett bara snyggare. 
I verkligheten ser man ut som en blöt katt och sminket bara rinner tills du ser ut som en tvättbjörn i ansiktet.

I filmernas värld när man ska visa olycklig kärlek. Så ösregnar det och där är en ensam person som går på en gata där det oftast går förbi ett väldigt förälskat par och då hör man en olycklig kärlekslåt spelas i bakgrunden. Eller så sitter personen i fråga hemma i soffan, äter glass direkt ur bägaren ( XXXL Ben & Jerrys bägare) samtidigt som han/hon lyssnar på kärlekslåtar.
I verkliga livet där emot, där måste vi betala våra jävla räkningar, gå till jobbet och handla middagar. Livet fortsätter och man hinner inte riktigt förlora sig i total sorg och man hinner inte heller bryta ihop totalt! 
 
I filmen när det är dags för sexet, så visar de oftast missionären under ett guppande lakan, det är sexigt och man hör tunga andetag (allt utspelar sig sådär perfekt liksom). Efteråt ligger de båda kvar och pratar, kanske till och med röker en cigarett i sängen. Självklart är de fortfarande invirat i ett lakan som döljer kroppen.
I verkligeten Kondomfammel, grymtande ljud, svett, kladd, celluliter och garv.
 
I filmen när kärleksparet öppnar ögonen på morgonen, efter sin första natt tillsammans, så kysser de varandra samtidigt som solen ger ett perfekt ljus genom fönstret. När tjejen reser sig, tar hon på sig killens vita skjorta och det är det enda hon har på sig under frukosten de har tillsammans. Självklart är bruden huuur snygg som helst med både perfekt hår och smink! 
I verkligheten så har du sovit skit dåligt hela natten för att du varit nervös. Nu är du fullt medveten om din dåliga andedräkt och uppblåsta mage. Sminket är över hela ansiktet (om du ens har något kvar) och håret är ett jävla fågelbo! Det enda du egentligen har i tanken är att du vill åka hem och försöka dig på en ny chans nästa gång nu ses!
 
I filmerna går tjejen gärna runt i killens kvarglömda stora mysiga tröja, ett par raggskockar eller knästrumpor och gärna en stor kopp med en varm dryck. Hur mysigt som helst! 
Medans i verkligheten så är killen livrädd för att glömma kvar en tröja och att han aldrig ska få se den igen!
 
På "Vita duken" när det ska visas romantik och uppskattning, då räcker det sällan mer ett par rosor. Ååååh Nej!! Här är det stora och dyra planerade grejer! Där kommer en inhyrd orkester, på golvet/marken finns det tvåhundratusen levande ljus, en kändis som sjunger en låt tillängnad den som ska bli uppvaktad och hela sängen är beklädd i rosenblad när man kommer innanom dörren.
I fina verkligheten får man en chockladask från Netto, sen räcker det där.
 
Under filmens gång när paret ska laga middag, då lagar de maten tillsammans, de dricker varsitt glas vin och hånglar mellan varven de hackar grönsakerna.
På dejten där ni ska laga middag ihop, då är du skit stressad för att maten ska bli misslyckad, har världens panik för att pasta vattnet kokar över. Dessutom kan du ju inte släppa irritationen över att din nya partner hackar löken åt helvete fel jämtemot hur du själv gör. Egentligen hade du bara velat ha honom/henne ifrån köket och sköta maten själv!
 
I filmernas värld när det är dags att lägga sig, så slingrar paret in sig så mycket de bara kan, närhet är ju underbart!
Medans i verkliga livet, vänder ni er åt varsitt håll och somnar. Inte för att ni inte tycker om varandra, men det är bekvämast så.
 
Filmens huvudrollerska (?) har silkeslena och gyllenbruna ben, alltid matchande underkläder oavsett om det är tisdag och arbetsdag eller inför en dejt med hennes partner.
I verkliga livet ser det oftast ut såhär: Stubbiga bleka ben, mens och det som låg överst i underklädeslådan. 
 
Kvällsmys i filmernas värld innebär gärna ett bubbelbad där de tvålar in varandra och där är mycket heta kyssar, massor av levande ljus (åter igen...) och gärna lugn och mysig kärleksmusik i bakgrunden. 
När det i livet är så att man sitter i varsin hörna av tv-soffan nersjunkna med varsin påse chips och glor på let's dance. 
 
Här är självklart en klassiker också!
På film har paret blivit osams och gjort slut. Tjejen ska resa iväg, killen skyndar i panik till flygplatsen och hinner precis innan tjejen ska åka. Han skriker och ropar så att hela flygplatsen hör att han älskar henne och att hon inte får åka. Tjejen springer mot honom hoppar upp i famnen på honom och dem kysser varandra, HELA flygplatsen applåderar..
I verkligheten däremot händer detta aldrig!
 
 
 
Ja, livet är inte alltid som på film..! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress