Elinor

1322; Att förändra!
Oftast väljer jag att skriva när jag vill skriva av mig. Det blir inte samma sak att skriva av sig på papper med penna. Man ser ju knappt efteråt vad det står, för att käslorna tagit över och man vet inte riktigt hur man skriver, för det går alldeles för fort. Här kan jag låta fingrarna flyga över tangentbordet och ändå läsa efteråt vad jag skrivit, oavsett hur snabbt det än gått! 


 
Att ta steget till att förändra sin livsstil är inte alltid så lätt. Det är faktiskt jävligt svårt ska jag medge!
Bara det där med att börja planera in gympass (om man nu väljer att träna på gym) och att planera sina måltider. Att ändra om kosten osv. Det är ett rent helvete i början, men när man väl ser resultaten så känner man att allt det helvetet man gick igenom i början, det är klart värt det! 
Man får försöka sätta sig in i hur det kommer bli, hur man kommer känna sig och hur underbart livet kommer vara, när man sedan nått sitt/sina mål. För bara av att uppnå ett delmål känns så himla bra! 

Det är viktigt att man kan känna att man är stolt över sig själv. Det är också superviktigt att man unnar sig själv, att man har olika belöningar med!  Och nu pratar jag inte om mat, nej! Säg att man har som delmål att gå ner till en viss storlek, unna dig ett klädesplagg! Eller om man kanske väljer att unna sig själv de där heelsen som man tittat på i månader, men aldrig kännt att man egentligen har råd med. Spara undertiden du försöker nå ditt delmål och sedan ser man till att unna ssig de skorna, för man har ju faktiskt kämpat för dem! 
 
 
Det är viktigt att unna sig, även om resan dit kan vara ett helvete, så är det mödan värt!
1321: Nattliga tankar. Bara sådär..
Ni vet såna där lyckorus man kan få ibland? Man får en såndär underbar känsla i hela kroppen, som gör att man knappt vet vart man ska ta vägen. Men samtidigt så vet man precis vart man ska befinna sig? 
Ibland kan kroppen fyllas av extas när man hör en viss låt. En del kan få det av en miss gener av musik. Jag kan få det ganska ofta när jag tänker på vad jag verkligen kämpar för. Men samtidigt ibland kan jag få det av att bara tänka på ett minne eller som sagt, att jag tänker på hur jag KOMMER att må.. 

Det är konstigt ändå hur vi kan påverka våran hjärna med vissa intryck osv. När vi använder våra sinnen, att våran hjäena kan påverkas så pass mycket av det!  Kroppen är egentligen helt fantastisk alltså. Jag låter som att jag brassat på hur länge som helst när jag tänker efter. Men alltså... att man börjar som ingenting och sen utvecklas man till en annan liten sak som seda utvecklas till en annan lite större liten sak och sen bara 1 år senare så är man så sjuk mycket större än vad man vart innan man ens var påtänkt. Sen utvecklas den "lilla" kroppen till att bli större och efter ett bra jäkla tag. Ja då är man helt plötsligt fullvuxen osv.. Helt sinnessjukt vad häftigt det är egentligen när man tänker efter! Inte sant? 
 
 
 

                          
 
Som det här med utseende och sånt där. Hur fort det kan ändras. Såhär ser jag ju verkligen inte ut idag! 
Och när jag tittar på dessa bilderna, så känner jag knappt igen migsjälv. Fast det kanske är det som är meningen..
 
 
 
 
 
 
 
1320: God Jul!
Wow! Vilken jäkla underbar julafton, det har varit full rulle sedan 05:45 imorse!
 
 
Dagen startade med en celcius sen var det bara att hoppa in i bilen och åka raka vägen ner till gymmet för ett indoorwalking pass på 45 minuter. Ja JÄVLAR vad vi svettades allihopa! Men fan vad kul det var, jag gav mig fan inte ens när det var som segast och man var helt ut pumpad. Vilket känns jätte skönt, jag är så jäkla glad över att jag faktiskt för en gångs skull kan vara STOLT över mig själv att jag faktiskt klarar av! 
När passet var klart, så unwinda vi lite i soffan och sen blev det hem och duscha. Morgonen fortsatte med den årliga traditionen i vårat hem, nämligen hummerfrukost med lite bubbel. Jag körde dock vatten istället, hade inte riktigt mage till att dra ett glas efter man kämpat så hårt på passet. Dessutom var jag ju törstig som en greyhound efter en tävling, haha! 
När frukosten vart klar, så rörde vi oss in mot vardagsrummet och jag placerade mig vid granen för att dela klappar och läsa rim. Ja, alltså det var ju sagt att vi INTE skulle dela julklappar alls i år, men vi valde att dela inom familjen så, så fick det bli! Det blev en jäkla massa skratt, underbara ansiktsuttryck och förvirring när rimmen lästes upp. När klapparna sedan öppnades en och en, så blev det en väldig massa " åååh, neej tusen tack, vad fin!" och alla verkade nöjda och glada! 
När klapparna vart utdelade och kaffekannan vart tömd, körde mamma och jag iväg för att handla inför natten. Missade ju helt att jag skulle jobba inatt och imorgon natt, så hade ju ingen celcius hemma att ha under natten, ingenting att äta heller för den delen. Nu när jag väl sitter här och skriver och klockan börjar närma sig småtimmarna, så känner jag ju att julmaten verkligen gjort sitt, ännu är jag inte hungrig! "Peppar peppar..." 
 
Jag gick in och lade mig en kort stund när vi kom tillbaka efter "shopping-turen" och när jag sedan steg upp, så var det bara att göra sig iordning för att sedan välkomna min kära moster hem till oss, för lite julmat och fika. 
Vi hade ju som tidigare skrivit, sagt att vi inte skulle dela julklappar. Så vi delade historier från det gångna året istället. Det var minst lika mysigt det!  Men man saknar lite det här med att faktiskt ta sig tiden till att gå runt i affärerna och leta efter den perfekta julklappen, sen att få se tacksamheten (förhoppningsvis...) i klapp-ägarens ögon när klappen är öppnad.. Att ge julklappar är deffinitivt roligare än att få. Självklart är det jätte roligt att själv få julklappar också! 
 
När Kalle Anka började, så tog vi fram de hemmabakta lusselängderna, mjukpepparkaka och nöttopparna. Mamma hade även gjort mandelmusslor, av någon anledning så brukar de oftast gå sönder när man ska "knacka ur dem" ur sina formar. Man är då överlycklig om man lyckas få EN var som är HEL!
Detta året så vart ALLA hela.. cirka 40-50st!  haha, oväntat och mammas min när hon berättade det... jag såg nog att hon allt var lite stolt över sin prestation! 
 
När klockan var runt halv fyra, då tackade jag för mig och gick in och lade mig. Jag var ju trots allt tvingen att få NÅGRA timmars sömn innan jag skulle åka och jobba. Men jag vaknade igen omkring halv sju och var alldeles för varm hmm.. Vad fan har jag drömt som vart så ansträngande? Eller vart det julmaten som satte sina spår och gjorde mig varm och svettig? Lär jag väl aldrig få veta..
Sen vart det bara att gå upp och göra iordning allt in för natten och sen köra till jobb. Så nu sitter jag här och tar hand om min brukare medans h*n sover! 
 
Så för att summera julen 2014: Jag är MER än nöjd!