Elinor

Mina käk-problem
Tydligen har jag någon TMJ sjukdom.. som är gör att min käke klickar när jag äter, men ibland också smäller, och då menar jag att det smäller RIKTIGT HÅRT! Ni som känner mig, vet att det är ett riktigt obehagligt ljud och många gånger får jag också riktigt ont i käken.
Jag har haft det så i ca tre år och nu har jag äntligen tagit tag i saken och "sökt för det" och för ett tag sedan, så var jag hos tandläkaren på ett hemskt besök.. fick göra ett käk-avtryck och jag  H A T A R  att göra dessa förbannade avtrycken, tycker jag gjort dem allt förmånga gånger.

Först i samband med att jag skulle få en lös tandställning, sedan när jag sedan efter ca 1-2 år tappade den, så skulle dem se hur mina tänder såg ut när jag skulle ha en fast tandställning ( som jag hade i ca ... 4 år), och när den skulle av, så skulle jag ta ett avtryck till skenan som jag skulle ha för att tänderna skulle hålla sig på plats, efter korrigeringen. Sedan nu ett till detta.. och var förbannade jävla gång jag gör dessa äckliga avtryck där dem pregar in en fet jävla sak i truten med äcklig jävla kräm... jag klöks varje gång och får känslan av att jag måste kräka!
( ber om ursäkt för alla svordomar, men jag hatar verkligen dessa avtrycks-tillfällena!)

Så nu i morgon kommer jag få min skena, med instruktioner och så. Så får jag se om det hjälper eller inte...
Förhoppningsvis så slipper jag att det knakar, smäller, smärtar och låser sig.
Jag minns inte ens hur det är att ha en tyst och lugn måltid, för vad jag än äter så smäller käken och i vissa fall låser den sig. Beroende på hur "mjuk" maten är, så smäller käken olika högt och gör olika ont.
Men jag kan inte ens komma ihåg hur det är att äta utan att konstant ha ont i käken och höra detta förbannade smällande ljud. Många av mina vänner tycker det är så hemskt att de inte ens vill äta med mig... Hur tror ni DET känns?


Så håll tummarna för mig att denna skenan nu hjälper, så jag slipper operera mig och så att jag slipper smärtan och ljudet!
Underbara hår-produkter!
Fick förfrågan om jag visste någon bra hårinpackning som jag skulle rekommendera, och eftersom jag är blond så ÄLSKAR jag silverinpackningen från REVLON!  Deras färgbomber är superduper bra, iallafall vad jag sett på andra som använt dem och sådär... Ni kanske har sett att KENZA använder/använde sig av REVELON's färgbomb till sitt bruna hår och jag vet också att Lilla J har använt sig av den röda och fått en RIKTIGT snygg röd färg i sitt hår! :)
Denna färgbomb räcker det att man använder ca en 5krona's storlek av vid varje tvätt, men eftersom jag ÄLSKAR inpackning så... brukar jag överdriva och tar ca 10 - 20 pumptryck (a). Just denna inpackning tar bort de gula tonerna i håret och de andra färgbomberna, förstärker pigmenten i håret :)
Jag brukar ha inpackningen i .. i ca 5 minuter då jag använder den snabbt som en extra... färgkick.
Men när jag färgat håret ( tex utväxten) brukar jag ha i inpackningen i ca 15 - 45 minuter beroende på vilken nyans jag vill få på håret :)
Det bästa är att den luktar så fruktansvärt gott! Enligt mig (a)För de som inte är blondiner, men ändå vill ha en riktigt bra hårinpackning, så använder jag mig av KENUE intensive hair repair. Eftersom jag inte bara kan bräcka på silverinpackning ihåret, då kommer jag ju till slut ha ett hår som är vitt/silverskrimmrande. Så jag varvar med denna inpackningen och den är RIKTIGT BRA! :)
Jag tycker att man får ett lent och fint hår som ändå inte blir "fett" för fort, och ändå får man glans i håret. Det är som namnet säger en intensiv hårkur, och man behöver inte ha den i alls länge för att få ett bra resultat, jag märker resultat bara efter en gång och jag har R I K T I G T  slitet hår, efter allt blekande :) Men det är påväg att bli riktigt riktigt bra kvalitét på håret nu när jag använder mig av dessa inpackningarna! :)  Tänk bara på att avsluta med ett balsam efter du sköljt ur inpackningen, så att du stänger hårsäckarna. Jag brukar även avsluta med att sköjla håret i kallt/ lite kallare vatten, så att man stänger hårsäckarna!
Inpackningen låter jag sitta i, i ca 5 - 25 minuter beroende på vad jag känner att jag har tid med, men ibland använder jag det som ett extra balsam och man behöver inte allt mycket! :) Beroende på hur långt hår man har.
Jag börjar med att dra det i topparna och sedan fördela det jämnt i hela håret, sen masserar jag in det och låter det verka.
När jag sköljer ur det så tar jag topparna först ( eftersom jag började med dem) och till sist tar jag hårbotten och då masserar jag in lite extra samtidigt som jag sköljer ut det!
Och även när hemma kan jag få håret att lukta som om jag precis varit hos frisören! :)
Båda inpackningarna har jag köpt hos min frisör, så detta är lite dyrare priser än de man köper i vanliga matbutiker,
Vill ni satsa på en bra inpackning men kanske känner att  199 - 399kr är lite mycket för en inpackning, eller att ni helt enkelt är som jag var " en student som lever på studiebidraget" , så skulle jag rekommendera GARNIER's eller GLISS's inpackningar, beroende på om ni har färgat hår eller inte. Det gäller att ni verkligen ser till att ni får rätt inpackning, så att har ni lätt för att få "fettigt hår" ska ni ha en inpackning för det, har ni torrt hår, så ska ni ha inpackning för det.. ja ni förstår själv! :)
Båda inpackningarna på bilderna (nedan) har jag använt och varit super nöjd med! 

                                                    

För mig så funkade garnier respons inpackning, även om jag hade färgat hår, jag upplevde inte att färgen försvann fortare eller så.. Så det var riktigt skönt!
Dessutom så kändes det som en riktig frisör inpackning!  Så även om man inte köper inpackningen hos frisören, så kan man faktiskt få en riktigt bra hårkur! Vilket är super då man spenderat pengarna på annat! :)
som min kära vän brukar säga... " det gäller att prioritera..." Och visst stämmer det!

REVLON's inpackning  9.5/10 det enda negativa är att den tar slut så fort :$

KENUE's inpackning    10/10 En helt utmärkt bra inpackning!

Gliss's inpackning  8/10  Tog slut fort och var lite dyrare än vad den borde va :)

Garnier's inpackning  9/10   Tar slut för fort, för övrigt en extremt bra inpackning till "budget-pris"!Hoppas detta hjälpt er lite iallafall :)