Elinor

Mina käk-problem
Tydligen har jag någon TMJ sjukdom.. som är gör att min käke klickar när jag äter, men ibland också smäller, och då menar jag att det smäller RIKTIGT HÅRT! Ni som känner mig, vet att det är ett riktigt obehagligt ljud och många gånger får jag också riktigt ont i käken.
Jag har haft det så i ca tre år och nu har jag äntligen tagit tag i saken och "sökt för det" och för ett tag sedan, så var jag hos tandläkaren på ett hemskt besök.. fick göra ett käk-avtryck och jag  H A T A R  att göra dessa förbannade avtrycken, tycker jag gjort dem allt förmånga gånger.

Först i samband med att jag skulle få en lös tandställning, sedan när jag sedan efter ca 1-2 år tappade den, så skulle dem se hur mina tänder såg ut när jag skulle ha en fast tandställning ( som jag hade i ca ... 4 år), och när den skulle av, så skulle jag ta ett avtryck till skenan som jag skulle ha för att tänderna skulle hålla sig på plats, efter korrigeringen. Sedan nu ett till detta.. och var förbannade jävla gång jag gör dessa äckliga avtryck där dem pregar in en fet jävla sak i truten med äcklig jävla kräm... jag klöks varje gång och får känslan av att jag måste kräka!
( ber om ursäkt för alla svordomar, men jag hatar verkligen dessa avtrycks-tillfällena!)

Så nu i morgon kommer jag få min skena, med instruktioner och så. Så får jag se om det hjälper eller inte...
Förhoppningsvis så slipper jag att det knakar, smäller, smärtar och låser sig.
Jag minns inte ens hur det är att ha en tyst och lugn måltid, för vad jag än äter så smäller käken och i vissa fall låser den sig. Beroende på hur "mjuk" maten är, så smäller käken olika högt och gör olika ont.
Men jag kan inte ens komma ihåg hur det är att äta utan att konstant ha ont i käken och höra detta förbannade smällande ljud. Många av mina vänner tycker det är så hemskt att de inte ens vill äta med mig... Hur tror ni DET känns?


Så håll tummarna för mig att denna skenan nu hjälper, så jag slipper operera mig och så att jag slipper smärtan och ljudet!